Farbanje Felni

 

Naš pristup popravljanju felni se razlikuje od drugih radionica, a evo i zasto.

Uglavnom su felne koje nam mušterije donose oštećene od ivičnjaka, rupa, i slično. Klasično sredjivanje se radi popunjavanjem oštećenja gitom, ali mi tu drugačije pristupamo.

Zašto je to tako ? Razlog je taj da će vam se opet dogoditi da igrom slučaja ogrebete felnu, ma koliko god bili pažljiv vozač, a onda dolazi do pucanja tog istog gita, gde vam se stvara otvor od debljine 2mm, ispod čega je žuta masa, koja se jos i dalje ljušti, i tako imate dosta ružan i upadljiv detalj na felni, koju ste relativno skoro radili, i nalazite se u pat poziciji, niti je ponovo raditi, niti je gledati takvu do kraja sezone.

Iz tog razloga mi ne stavljamo ni gram gita na felne, sva oštećenja koja su blaga obradimo, a ako su dublja, navarimo aluminijum, pa onda obradimo do savršene glatkoće. Uglavnom, proces obrade farbanja koristimo isti kao i za poliranje, koje je mnogo zahtevno za lep krajnji rezultat.

U slikama mozete videti primere gde je felna obradjena do golog aluminijuma (svetliji deo) i gde je ostao fabrički prajmer (tamniji delovi)

Ovakvom pripremom-obradom, skidamo stare slojeve farbe, kao i fabricki sloj boje, dolazivši do fabričkog prajmera, a glavni razlog je taj da bi na kraju finish izgledao kao fabrički, jer da je se pripremilo klasično za farbanje, i prefarbalo ponovo, felna bi dobila izgled kakav mi volimo da zovemo efekat "plastelina", jednostavno bi se jasno videlo da je felna farbana, i to ne jednom, nego bi delovala da je farbana nekoliko puta, kako zbog svojih neravnih delova koji bi trebalo da budu ravni, tako i zbog izgubljenih ostrih prelaza i ivica koje felna sadrzi (kraci, ivice i delovi izmedju rupa), tako da ovim procesom eliminišemo taj efekat plastelina, i gledamo da felna izgleda sto pribliznije kakva je bila kao nova.

Posetite galeriju radova, i pogledajte felne koje su farbane kod nas